Νέα

Εκτύπωση
PDF

Σεμινάριο Συμβουλευτικής και Επιμόρφωσης στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, 15&16 Δεκεμβρίου 2011

on .


ggis

 

Στην Κοζάνη, πρόκειται να υλοποιηθεί στις 15 & 16 Δεκεμβρίου το 1ο Σεμινάριο Συμβουλευτικής και Επιμόρφωσης των αιρετών και υποψήφιων αιρετών γυναικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το Σεμινάριο περιλαμβάνει οκτώ (8) ώρες Συμβουλευτικής και τέσσερις (4) ώρες Επιμόρφωσης και οι αιρετές ανήκουν σε όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης (περιφερειακό συμβούλιο, δημοτικό συμβούλιο, δημοτική κοινότητα ή τοπική κοινότητα). Ενδεικτικά, οι ενότητες της Συμβουλευτικής (βιωματικό) εστιάζουν σε θέματα προσωπικής τους ανάπτυξης και ενδυνάμωσης σε τομείς επικοινωνίας, παρουσίασης εαυτού, ηγεσίας κ.α. ενώ η Επιμόρφωση (θεωρητικό) περιλαμβάνει και θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικών ισότητας των φύλων, σχετικής νομοθεσίας κ.λ.π.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ_Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Φωτογραφικό Υλικό Σεμιναρίου

Σεμινάριο Συμβουλευτικής Κοζάνη Αρχείο 1 από 4

Σεμινάριο Συμβουλευτικής Κοζάνη Αρχείο 2 από 4

Σεμινάριο Συμβουλευτικής Κοζάνη Αρχείο 3 από 4

Σεμινάριο Συμβουλευτικής Κοζάνη Αρχείο 4 από 4

 

 

Εκτύπωση
PDF

Τελετή Υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» από τους Περιφερειάρχες της χώρας

on .

ggis

 Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα: 10.30πμ.-11.30πμ. στα Γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (Μεσογείων 15, Αθήνα), την Τελετή Υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» από τους Περιφερειάρχες.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάσος Γιαννίτσης και ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) κ. Γιάννης Σγουρός.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Μαρία Στρατηγάκη, θα παρουσιάσει την συμβολική και ουσιαστική σημασία της Υπογραφής της Χάρτας καθώς επίσης και τους στρατηγικούς στόχους για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Οι Περιφερειάρχες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν σύντομες παρεμβάσεις κατά την υπογραφή της Χάρτας.

Η Τελετή θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming) στις ιστοσελίδες www.isotita.gr , www.airetes.gr και www.hellasnews.tv

Εκτύπωση
PDF

126 Δήμοι υπέγραψαν την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες»

on .


ggis

 

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης η τελετή υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» με την οποία 126 Δήμοι ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές του Δήμου τους.

webtv

Εκτύπωση
PDF

Ξενώνες για γυναίκες θύματα βίας σε 15 Δήμους της χώρας

on .


ggis

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη ανακοίνωσε την δημοσίευση της δημόσιας Πρόσκλησης συνολικού προϋπολογισμού 10.700.000 ευρώ προς τους Δήμους (έδρες Περιφέρειας) Αθηναίων, Ηρακλείου (Κρήτης), Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Λαμιέων, Λαρισαίων, Λέσβου, Πατρέων, Τρίπολης και τους Δήμους Πειραιώς, Περιστερίου και Ρόδου.

 

Εκτύπωση
PDF

Ζωντανή αναμετάδοση της ημερίδας «Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες»

on .


ggis

 

Ενημερώνουμε ότι η ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων που διοργανώνεται την Τρίτη 8/11, ώρα: 9.00πμ - 5.30μμ στο Divani Caravel με τίτλο: «Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» θα αναμεταδοθεί ζωντανή μέσω διαδικτύου (live streaming) στις ιστοσελίδες www.isotita.gr και www.hellasnews.tv

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη θα παρουσιάσει τις πολιτικές και τις δράσεις της ΓΓΙΦ για τους Δήμους και τις Περιφέρειες που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.