Νέα

Εκτύπωση
PDF

Πρόσκληση Γνωριμίας & Διαλόγου

on .

airetes logo ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ enpe

 

Το Γραφείο Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. προσκαλεί Φορείς Ισότητας και Μ.Κ.Ο. την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 στις 5 μ.μ. στον χώρο της ΕΝ.Π.Ε. (Μεσογείων 15, 4ος όροφος)

σε συνάντηση γνωριμίας και διαλόγου με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη συνεργασία σε ζητήματα φύλου.

Η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε.

Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής

Φωτεινή Βρύνα

 

 

Εκτύπωση
PDF

Πολιτιστική Εκδήλωση στο Πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

on .

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ / ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Τηλ.: 2131511145  Fax: 2103231316  e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Αθήνα, 05-02-2015

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει θέσει υπό την αιγίδα της μία πολιτιστική εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Συγκεκριμένα, στις 7 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός"  ζωντανή εκπομπή-συναυλία με ιστορίες και συνθέσεις γυναικών από τον Μεσαίωνα μέχρι τον εικοστό αιώνα. Η συναυλία διοργανώνεται από το Τρίτο Πρόγραμμα, το οποίο γιορτάζει τα δεκαπέντε χρόνια της ραδιοφωνικής εκπομπής "Τα Μήλα των Εσπερίδων".

Η παραγωγός ραδιοφώνου Τζουλιέττα Καρόρη μας υπόσχεται ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο της γυναικείας μουσικής, μας αφηγείται τις ιστορίες, τις επιτυχίες, αλλά και τις δυσκολίες γυναικών που θέλησαν να αφιερωθούν στην τέχνη τους στο πέρασμα των αιώνων. Πρόκειται για μία ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή που θα ντύσουν μουσικά η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, οι φλαουτίστες Δημήτρης Κούντουρας και Ναταλία Γεράκη, ο τσελίστας Αλέξανδρος Μποτίνης, η αρπίστα Φλώρα Παπαδοπούλου και ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος: https://www.facebook.com/MusicaFemina .

 

Παρακαλούνται οι αποδέκτες του Υπηρεσιακού Σημειώματος να ενημερώσουν, κατά την κρίση τους,τις αρμόδιες οργανικές μονάδες των Υπηρεσιών τους και συνεργαζόμενους φορείς.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΡΕΜΟΣ

Εκτύπωση
PDF

Εκλογικά αποτελέσματα με την οπτική του φύλου στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση

on .

Εκλογικά αποτελέσματα με την οπτική του φύλου στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση

 

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια διαρκής προσπάθεια μέσα από στοχευμένες πολιτικές για την προώθηση και ενθάρρυνση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το 2010 ψηφίστηκε ο Νόμος 3852 (Πρόγραμμα Καλλικράτης)[1], σύμφωνα με τον οποίο καθορίζεται ότι: «Ο αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων κάθε συνδυασμού από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον με το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της».

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ισότητας Κ.Ε.Δ.Ε. - ΕΝ.Π.Ε. 15-12-2014

on .

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα στελέχη των Γραφείων Ισότητας της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ πραγματοποίησαν την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:30 π.μ συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ωρωπού κο Ρούσση Θωμά και τα μέλη του Προεδρείου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ωρωπού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ωρωπού και αποσκοπούσε στην ενημέρωση του νέου Δημάρχου για τη σύσταση και τη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  - στην οποία συμμετείχε και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Στεργίου Ιωάννα- τα στελέχη του Γραφείου Ισότητας επισήμαναν πως οι Δήμοι που έχουν υπογράψει την ''Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες'', όπως προβλέπεται και από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (αρθ. 97), καλούνται να συγκροτήσουν Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων  και να εκπονήσουν το δικό τους τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων στο Δήμο. Απώτερος στόχος των πολιτικών αυτών είναι η προώθηση της κοινωνικής  δικαιοσύνης και  η ανάπτυξη πολιτικών που θα δίνουν ίσες ευκαιρίες στους πολίτες σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση των στελεχών του Γραφείου πως θα εξακολουθήσουν να είναι είναι δίπλα στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής για οτιδήποτε χρειαστούν, συνδιοργανώνοντας και υλοποιώντας κοινές δράσεις στο μέλλον.

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ισότητας ΕΝ.Π.Ε 04-12-2014

on .

Αθήνα 04 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 04 Δεκεμβρίου 2014 τα στελέχη του Γραφείου Δικτύωσης-Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στα γραφεία της ΕΝ.Π.Ε.Στην εν λόγω συνάντηση δόθηκε αρχικά μια γενική εικόνα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια σχολιάστηκαν κάποια αντικειμενικά προβλήματα που υπάρχουν. Τέλος,ακολούθησε συζήτηση –κάτι που αποτέλεσε και το κεντρικό σημείο της συνάντησης– σχετικά με τις προτάσεις της Αντιπεριφερειάρχη για πολιτιστικές δράσεις που θα απευθύνονται σε όλη την Περιφέρεια και θα αναδείξουν την ιδιαιτερότητα κάθε περιφερειακής ενότητας.Τα στελέχη του Γραφείου, από την πλευρά τους, παρείχαν συνοπτική ενημέρωση σχετικά με το εύρος των δραστηριοτήτων τους και δήλωσαν διαθέσιμα να συνεργαστούν για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων, συμβάλλοντας στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου.