Νέα

Εκτύπωση
PDF

8 Μαρτίου Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

on .

8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης διαμαρτυρίας που έγινε από γυναίκες εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στις 8 Μαρτίου του 1857 στην Νέα Υόρκη οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και κατέληξε σε αιματοχυσία. Από  το 1975 καθιερώθηκε και διεξάγεται  υπό την  Αιγίδα  του Ο.Η.Ε. με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναίκειων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Εκτύπωση
PDF

Η Unicef και η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

on .

Κάθε χρόνο 1,5 με 3 εκατ. κορίτσια και γυναίκες χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας βίας με βάση το φύλο. Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που φέτος έχει θέμα «Τέλος στη Βία κατά των Γυναικών».

icon Unicef Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου Εκπαιδευτικής Ημερίδας Γ.Γ.Ι.Φ., Βόλος 04-03-2013

on .

ggis

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, η εκπαιδευτική ημερίδα που υλοποίησε η Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, την Κ.Ε.Δ.Ε. και την ΕΝ.Π.Ε., που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013.

Η εν λόγω ημερίδα αποτέλεσε την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις (4) που θα πραγματοποιηθούν στις περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης Πράξης: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο» του ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 -2013».

 

icon Δελτίο Τύπου Ημερίδας Γ.Γ.Ι.Φ. Βόλος 04-03-2013

Εκτύπωση
PDF

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ημερίδας Γ.Γ.Ι.Φ., Βόλος 01-03-2013

on .

ggis

 

H Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, σας καλεί να παρευρεθείτε και να στηρίξετε με την παρουσία σας την εκπαιδευτική ημερίδα που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε., την ΕΝ.Π.Ε. και την Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε., στο Βόλο, την 1 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο PARK (Δεληγιώργη 2) και ώρα έναρξης 9.00 πμ. Η εν λόγω ημερίδα αποτελεί την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις (4) που θα πραγματοποιηθούν στις περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης Πράξης του ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 -2013» με τίτλο: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο»

 

icon Δελτίο Τύπου Ημερίδας Γ.Γ.Ι.Φ. Βόλος 01-03-2013

icon Δελτίο Τύπου Ημερίδας Γ.Γ.Ι.Φ. Βόλος 01-03-2013.

icon Πρόγραμμα Ημερίδας Γ.Γ.Ι.Φ. Βόλος 01-03-2013

Εκτύπωση
PDF

Παρατηρητήριο για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων σε Τοπικό Επίπεδο

on .

Το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) ανακοίνωσε την έναρξη ενός διαδικτυακού εργαλείου για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών που εργάζονται για την προώθηση της ισότητας ανδρών και γυναικών σε τοπικό επίπεδο. Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου για τον Ευρωπαϊκό Χάρτη για την Ισότητα Γυναικών και Ανδρών στις Τοπικές Κοινωνίες και είναι διαθέσιμο σε δύο γλώσσες (γαλλικά και αγγλικά).

Απόσπασμα Περιοδικού Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων

Πληροφορίες : http://www.charter-equality.eu/