Νέα

Εκτύπωση
PDF

Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας

on .

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, στη 13.00 (οδός Περρωτού και Μαντίκλου, Καλαμάτα).

Εκτύπωση
PDF

Συμμετοχή των Δομών Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. και της Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνάντηση του Δικτύου "Ελένη Σκούρα"

on .

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 τα στελέχη των Γραφείων Δικτύωσης-Προώθησης της Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) συμμετείχαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο των συναντήσεων των θεματικών ομάδων εργασίας του Δικτύου Ελένη Σκούρα. Η συγκεκριμένη θεματική ομάδα αφορούσε την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στις πολιτικές διαδικασίες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
      Η συνάντηση περιλάμβανε εισήγηση από εκπρόσωπο της ελληνικής επιτροπής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Kέλλυ Ναμία, εισήγηση από τον κ. Θοδωρή Ζέη, δικηγόρο-μέλος του Δικτύου Ενίσχυσης και Στήριξης Μεταναστριών (ΔΕΣΜΕ), εισήγηση από τον κ. Δημήτρη Παρσάνογλου, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Πάντειου Πανεπιστημίου, καθώς και παρουσίαση υλικού και τοποθετήσεις-προτάσεις των φορέων-μελών της Θεματικής Ομάδας Εργασίας για την ενίσχυση της συμμετοχής των μεταναστριών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την πολιτική ζωή.

Εκτύπωση
PDF

Πρόσκληση Παρακολούθησης Εκπαιδευτικής Ημερίδας, Πειραιάς 26-06-2013

on .

ggis
 
 

Πρόσκληση Παρακολούθησης Εκπαιδευτικής Ημερίδας, Πειραιάς 26-06-2013EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ»

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Βάσω Κόλλια, σας καλεί να παρευρεθείτε και να στηρίξετε με την παρουσία σας την εκπαιδευτική ημερίδα που υλοποιεί η Γ.Γ.Ι.Φ., στον Πειραιά, στο ξεδοχείο THEOXENIA, Καραολή & Δημητρίου 23 στις 26 Ιουνίου 2013 σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε., την ΕΝ.Π.Ε. και την Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε.
Η Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. είναι τελικός δικαιούχος της Πράξης, που έχει ως στόχο τη διάχυση και εφαρμογή των πολιτικών ισότητας στο σύνολο της χώρας καθώς επίσης και την καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών λειτουργίας των συλλογικών οργάνων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την υποστήριξη πολιτικών ισότητας.


Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών στους δικτυακούς τόπους της http://www.isotita.gr/, www.airetes.gr , www.kedke.gr , www.enpe.gr και στο http://www.info-peta.gr

Πρόσκληση Παρακολούθησης Εκπαιδευτικής Ημερίδας, Πειραιάς 26-06-2013

Επιστολή Πρόσκλησης Εκπαιδευτικής Ημερίδας Γ.Γ.Ι.Φ., Πειραιάς 26-06-2013