Νέα

Εκτύπωση
PDF

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

on .

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Ο Τομέας Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 17.00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, οδός Κρέμου 123 & Φιλαρέτου.

Εκτύπωση
PDF

«Ψηφιακή Συμμαχία» για τη γυναικεία απασχόληση, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων

on .

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων μεταξύ της Γενικής Γραμματέως κ.Βάσως Κόλλια και εκπροσώπων της διοίκησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακή Συμμαχία για τη γυναικεία απασχόληση βασισμένη στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας», που ξεκινά με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων, κατά το πρότυπο δράσης που πρότεινε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Grand Coalition for Digital Jobs).

Εκτύπωση
PDF

Συμμετοχή του Γραφείου Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. σε συνεδρίαση της Π.ΕΠ.ΙΣ. της Περιφέρειας Αττικής

on .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2013

Το Γραφείο Δικτύωσης-Προώθησης της Ισότητας των Φύλων συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση για το έργο «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο» από την Υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. κα Αικατερίνη Αναγνώστου και τα στελέχη του Γραφείου.

Όλες οι παρευρισκόμενες εξέθεσαν τις απόψεις τους και αποφασίστηκε να οργανωθούν πολλαπλές συναντήσεις με εκπροσώπους των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα συνεργασίας και εφαρμογής πολιτικών ισότητας των φύλων.

Στη συνάντηση υπήρξε επίσης ενημέρωση για το έργο «Δημιουργία μεθοδολογιών και εργαλείων ένταξης, παρακολούθησης και αξιολόγησης της ένταξης της διάστασης της ισότητας των φύλων σε όλες τις δημόσιες πολιτικές» από τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε.».

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου Γραφείου Ισότητας Κ.Ε.Δ.Ε.

on .

Αθήνα, 08 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γραφείο Ισότητας της ΚΕΔΕ, σε μια προσπάθεια δικτύωσης με τους φορείς της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2013 στις 11:00 πμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αιγάλεω   την πρώτη συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκτύπωση
PDF

Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας

on .

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας («Κορνηλία Καραναστάση»), το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στις 17.00 (οδός Καπετάν Άγρα 3Α, Βέροια).