Νέα

Εκτύπωση
PDF

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

on .

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Βρύνα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πεντέλης κα Μπούσουλα και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.Π.Ε. σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών την Κυριακή 23 Νοεμβρίου και ώρα 18.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης (17ης Νοεμβρίου & Αγ. Γεωργίου).

 

Ακολουθεί η πρόσκληση σε ηλ.Μορφη

icon Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών 2014

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ισότητας ΕΝ.Π.Ε 07-11-2014

on .

Αθήνα 07 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 07 Νοεμβρίου 2014 το Γραφείο Δικτύωσης-Προώθησης της Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) πραγματοποίησε συνάντηση εργασίαςμε την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής Κα Κατερίνα Θανοπούλου και με τη συνεργάτιδά της κα Ευφροσύνη Καλοειδά.Κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν η υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Ύστερα από έναν γόνιμοδιάλογο αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης για τους/τις υπαλλήλους της Περιφέρειας, με αξιόλογους ομιλητές/ήτριες, ο/η καθένας/καθεμία εξειδικευμένος/η στο αντικείμενό του/της, καθώς και η προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού και η διανομή φυλλαδίων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ισότητας ΕΝ.Π.Ε 24-10-2014

on .

Αθήνα 24 Οκτωμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 τα στελέχη του Γραφείου Δικτύωσης-Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τη γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής και περιφερειακή σύμβουλο Βορείου Τομέα κα Φωτεινή Βρύνα, με σκοπό να συζητηθούν δράσεις που μπορούν να γίνουν στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Ύστερα από απόψεις που κατατέθηκαν και από τις δύο πλευρές, αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του δήμου Πεντέλης. Εμπειρογνώμονες σε θέματα φύλου θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές, ενώ παράλληλα χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τέλος, τα στελέχη του Γραφείου δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν έντυπο υλικό από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, το οποίο θα διανεμηθεί στους/στις παρευρισκόμενες.

Εκτύπωση
PDF

1η Συνάντηση Κορυδαλλού - Δραπετσώνας

on .

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Γραφείο Ισότητας της ΚΕΔΕ, σε μια προσπάθεια δικτύωσης με τους φορείς και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κορυδαλλού. Θέματα της συνάντησης  ήταν: η ενημέρωση των υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης για θέματα που αφορούν στο σχεδιασμό και στην ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου στις τοπικές πολιτικές β) η ενημέρωση για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και γ) η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας τόσο με το Γραφείο Ισότητας της ΚΕΔΕ όσο και με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Εκτύπωση
PDF

Διημερίδα παρουσίασης-αποτίμησης Σχεδίων Δράσης για την ισότητα των φύλων

on .

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) με αφορμή την ολοκλήρωση του Α΄Κύκλου υλοποίησης Σχεδίων Δράσης,τα οποία υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πράξης "Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων)" (Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013) διοργανώνει Διημερίδα με θέμα: "Ο Πρώτος Κύκλος κλείνει - Ένας Β΄Κύκλος βρίσκεται σε εξέλιξη: Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για μια εποικοδομητική συνέχεια". 

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, ώρες 9.00-15.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο "Αντώνη Τρίτση").

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτονται η πρόσκληση, το πρόγραμμα και η αίτηση συμμετοχής στη διημερίδα.