Άρθρα

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου για Δήμο Νέας Προποντίδας

on .

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση: Μεγ.Αλεξάνδρου 26
Τ.Κ. 63200
Τηλέφωνο: 2373350229
FAX: 2373200089
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


17-12-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Υπογραφή της “Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες” από τον Δήμο Ν. Προποντίδας.”

O Δήμος Ν. Προποντίδας στα πλαίσια της εφαρμογής πολιτικών Ισότητας των Φύλων προχώρησε στην υπογραφή της “Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες” την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014  στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην Αθήνα. Η υπογραφή της Χάρτας αποτελεί δέσμευση των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης για την βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων στην προώθηση της ισότητας των φύλων προς όφελος όλων των πολιτών. 
Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας στα πλαίσια της συνάντησης με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κ Βάσω Κόλια συζήτησε θέματα που αφορούν την προώθηση της ισότητας των φύλων σε επίπεδο Δήμων, με έμφαση σε δράσεις και καλές πρακτικές που πρέπει να υιοθετηθούν και στοχεύουν στην παροχή ίσων ευκαιριών σε άνδρες και γυναίκες.


 Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου Ν.Π.Δ.Δ. "ΗΡΟΔΩΡΟΣ"

on .

«ΗΡΟΔΩΡΟΣ»


Ν.Π.Δ.Δ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

28ης Οκτωβρίου 62  191 00  Μέγαρα τηλ. επικοινωνίας 2296022161 Φαξ 2296022161 Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ύστερα από πρόσκληση του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού "ΗΡΟΔΩΡΟΣ" φιλοξενήθηκε στο «Στρατουδάκειο» πολιτιστικό κέντρο το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου και εξέτασε συνολικά 102 γυναίκες από τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο.
Συμμετείχαν γυναίκες οι οποίες δεν είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την εξέταση σε νοσοκομεία ή διαγνωστικά κέντρα του Δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα είχαν την ευκαιρία να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ τις σχετικές εξετάσεις.


Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ "ΗΡΟΔΩΡΟΣ" Γιάννα Ρήγα μεταξύ άλλων δήλωσε:

Εκτύπωση
PDF

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη (26/08/1789)

on .

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη (26/08/1789)

 

Μετά την πτώση της Βαστίλης, οι εκπρόσωποι του γαλλικού λαού, αφού συγκροτήθηκαν σε Εθνική Συνέλευση και εκτίμησαν ότι η άγνοια, η λήθη και η περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι αποκλειστικοί λόγοι της κοινής δυστυχίας και της διαφθοράς των κυβερνήσεων, αποφάσισαν να εκθέσουν σε μια επίσημη διακήρυξη τα φυσικά, αναφαίρετα και ιερά δικαιώματα του ανθρώπου. Η εν λόγω διακήρυξη, παραμένοντας συνεχώς ενώπιον των μελών του κοινωνικού σώματος, αποσκοπούσε στο να υπενθυμίζει σε όλους αδιάκοπα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, καθώς επίσης και οι αποφάσεις της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας να μπορούν να συγκριθούν ανά πάσα στιγμή με τους στόχους και τους σκοπούς όλων των πολιτικών θεσμών, με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερο σεβαστές, και τέλος τα παράπονα των πολιτών, βασισμένα πάνω σε απλές κι αδιαμφισβήτητες αρχές, να συντελούν στη διατήρηση του συντάγματος και να συντείνουν στην ελευθερία όλων.[1]

Εκτύπωση
PDF

Εμπλουτισμός του Ιστορικού Αρχείου της Βιβλιοθήκης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

on .

Ολοκληρώθηκε το έργο διεύρυνσης και εμπλουτισμού του Ιστορικού Αρχείου της Βιβλιοθήκης τής Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο του οποίου με συγχρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. 980 γυναικεία αρχεία -διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια- χαρτογραφήθηκαν, ψηφιοποιήθηκαν και οργανώθηκαν σε μία πλήρως ενημερωμένη βάση δεδομένων, προσβάσιμη στις/στους ενδιαφερόμενες/ους μέσω επιτόπιας επίσκεψης αλλά και on-line αναζήτησης (δημόσιος ηλεκτρονικός κατάλογος WebOpac). 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου.

Εκτύπωση
PDF

Παροχή διαδικτυακής συμβουλευτικής σε φοιτήτριες

on .

Η Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π.) στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης "ΑΦΑΙΑ" (Ε.Π. "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013") παρέχει διαδικτυακά υπηρεσίες ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές φοιτήτριες για θέματα που αφορούν την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω έμφυλων διακρίσεων στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.