Ελλάδα

Εκτύπωση
PDF

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας «Θηλυκή Ενέργεια: Τρεις γυναίκες μιλούν και δίνουν έμπνευση» (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας)

on .

10 Μαρτίου 2014 - Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας          

«Θηλυκή Ενέργεια: Τρεις γυναίκες μιλούν και δίνουν έμνευση»

Οργάνωση: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

 

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα; Πώς μπορούν τα στερεότυπα να εγκλωβίσουν τις γυναίκες σε ένα λάθος μοντέλο ζωής; Από πού αντλείς τη δύναμη για να συνεχίσεις; Ποιες είναι οι πραγματικές προκλήσεις για τις γυναίκες; Υπάρχει πράγματι η θηλυκή ενέργεια; Γυναίκες που έχουν δημιουργήσει, έχουν προσφέρει, έχουν εμπνεύσει, έχουν εμπνευστεί και θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες ζωής τους μαζί μας θα βρίσκονται στην Κοζάνη για μια συζήτηση έξω από το κουτί, αλλά μέσα στη ζωή, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο Κοβεντάρειο με τίτλο «Θηλυκή ενέργεια: Τρεις γυναίκες μιλούν και δίνουν έμπνευση». Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλήτριες η Ελένη Ντελιοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» "Οι νίκες της ζωής μας", η Gabriela Scheiner, ιδρύτρια του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών "Απο τη Βιέννη, στις Πρέσπες με αγάπη", και η Χριστίνα Ταχιάου, δημοσιογράφος "Με μια δική της ιστορία για να σκεφτόμαστε διαφορετικά".

Τη συζήτηση θα συντονίσει η επικοινωνιολόγος Ιωάννα Κωσταρέλλα.

 

Πηγή:Σύνδεσμος

Εκτύπωση
PDF

Εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης (Αθήνα)

on .

Η ύπαρξη πολυχώρων είναι πια διαδεδομένη σε όλα τα μουσεία των ευρωπαϊκών χωρών, ακόμη και σε μικρά ιδιωτικά μουσεία. Η προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης δεν αποτελεί απλώς υπηρεσία για τους επισκέπτες/γονείς, αλλά είναι πλέον μια σημαντική πηγή εσόδων για τους μουσειακούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς.

Εκτύπωση
PDF

Κοινωνική επιχειρηματικότητα γυναικών – Social Entrepreneurship As a Women way to the Active Citizenship (Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη)

on .

Πρόκειται για ένα διακρατικό Έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «GRUNTVIG». Την Ελλάδα εκπροσωπεί το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΚΕΚΠΑΠ) του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ενώ συμμετέχουν ερευνητικοί, κοινωνικοί και επιχειρηματικοί φορείς από την Πολωνία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία.

Εκτύπωση
PDF

«Learning and Developing our Skills (LEDOS) – Μαθαίνοντας και Αναπτύσσοντας τις Δεξιότητές μας» (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης)

on .

Το Πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε νέες γυναίκες, χαμηλής εκπαίδευσης, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κατοικούν σε απομακρυσμένες/φτωχές περιοχές και αποσκοπεί κύρια στον μετασχηματισμό των παραδοσιακών δραστηριοτήτων σε επιχειρηματικότητα μέσω παραγωγικών συνεταιρισμών.

Εκτύπωση
PDF

ROM-ACT: Διευρύνοντας την πρόσβαση των γυναικών Ρομά σε διαδικασίες επικύρωσης μη τυπικής και άτυπης μάθησης (Δήμος Βόλου)

on .

Πρόκειται για ένα διακρατικό Έργο (2013-2014) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «GRUNTVIG» (2007-2013). Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Βόλου, ενώ συμμετέχουν φορείς από την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Ιρλανδία, την Τσεχία και το Βέλγιο.