Εκτύπωση
PDF

Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας

on .

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013, στις 12.30 (οδός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9, πλησίον Δημαρχείου).

Στα εγκαίνια θα χαιρετίσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ.Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ.Βάσω Κόλλια και ο Δήμαρχος Καβάλας, κ.Κωνσταντίνος Σιμιτσής.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Καβάλας παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Παράλληλα, το Κέντρο δύναται να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών της Καβάλας εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη υλοποίησης και λειτουργίας των αντίστοιχων Δήμων, σε όλη τη χώρα.
Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας.
Τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και με πανελλαδική εμβέλεια, προσφέροντας υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κ. Χριστίνα Αγορίτσα, τηλ.: 2131511148, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων