Άρθρα

Εκτύπωση
PDF

Οι Παριζιάνοι θα έχουν για πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχο

on .

Δύο γυναίκες θα βρεθούν στην τελική ευθεία της κούρσας για τη δημαρχία του Παρισιού και έτσι για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία της η πρωτεύουσα της Γαλλίας δε θα έχει για δήμαρχο άντρα.

Φαβορί για την επικράτηση θεωρείται η Σοσιαλίστρια, Αν Ινταλγκό, οπότε αν τελικά επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, ο δήμος θα παραμείνει σε Σοσιαλιστή παρά την πολύ χαμηλή δημοφιλία του επίσης Σοσιαλιστή Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Η 54χρονη Αν Ινταλγκό είναι πολύ έμπειρη, καθώς έχει υπηρετήσει για 13 χρόνια ως αντιδήμαρχος στο πλευρό του Μπερτράν Ντελανοέ.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνει να προηγείται της αντιπάλου της από το δεξιό κόμμα, της 40χρονης Ναταλί Κοσιούκο-Μοριζέ.

Εκτύπωση
PDF

Σεξιστικές συμπεριφορές καταγγέλλουν γυναίκες βουλευτές

on .

Λεκτική βία λόγω φύλου κατά της γυναικείας παρουσίας στη Βουλή κατήγγειλαν βουλευτίνες σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, με κάποιες κοινοβουλευτικές εκπροσώπους να κάνουν λόγο και για σεξιστικές συμπεριφορές.

Η πρόεδρος της επιτροπής,Κατερίνα Παπακώστα, υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έντονα, «λεκτική προσβολή λόγω φύλου», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν νοείται κοινοβουλευτικοί συνάδελφοι να συμπεριφέρονται σε βάρος κάποιου άλλου με σεξιστικό ύφος». Πάντως η βουλευτής κράτησε αποστάσεις από τη φημολογούμενη κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και των ΑΝ.ΕΛ Ραχήλ Μακρή να προσφύγουν στη δικαιοσύνη με αφορμή τα επεισόδια έξω από το Ραδιομέγαρο της πρώην ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Εκτύπωση
PDF

Διαγωνισμός ταινιών με κινητό ή tablet με θέμα το trafficking

on .

Το shoot_it festival επιστρέφει για 5η χρονιά και σε προσκαλεί να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνει.

To θέμα του διαγωνισμού είναι "Break the chain" και σκοπό έχει να στρέψει τα φώτα πάνω στο ευαίσθητο θέμα του human trafficking.

Εκτύπωση
PDF

Έναρξη προγράμματος δράσης με τίτλο "Ανάδειξη της Οπτικής του Φυλου και Καταπολέμηση των Έμφυλων Διακρίσεων στα Α.Ε.Ι. (ΑΦΑΙΑ)»

on .

Η Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π.) ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος δράσης με τίτλο «Ανάδειξη της Οπτικής του Φύλου και Καταπολέμηση των Έμφυλων Διακρίσεων στα Α.Ε.Ι. (ΑΦΑΙΑ)» στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (γυναικείων οργανώσεων») (α' & β' κύκλου ), του Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013». 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό δελτίο τύπου.

icon Δελτίο Τύπου ΕΛΕΓΥΠ

Εκτύπωση
PDF

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων συνεργασίας στη Μεσόγειο - Ένωση για τη Μεσόγειο

on .

H «Ένωση για τη Μεσόγειο» («Secretariat of the Union for the Mediterranean») απευθύνει σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για Έργα στα ακόλουθα πεδία, τα οποία αναγνωρίστηκαν ως κύριες προτεραιότητες της Υπουργικής Διάσκεψης του Παρισίου (2013)
- Ίσα δικαιώματα των γυναικών και των ανδρών στη συμμετοχή στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή
- Αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας και διακρίσεων κατά των γυναικών
- Αλλαγή στάσεων και μορφών συμπεριφοράς προς την επίτευξη της ισότητας των φύλων, με σκοπό να προωθηθεί η ενδυνάμωση των γυναικών όχι μόνο στο επίπεδο της αναγνώρισης των δικαιωμάτων αλλά και στην πράξη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε: Ένωση για τη Μεσόγειο_Πρόσκληση υποβολής προτάσεων