Γενικές Ειδήσεις Πρόγραμμα

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ισότητας ΕΝ.Π.Ε 24-10-2014

on .

Αθήνα 24 Οκτωμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 τα στελέχη του Γραφείου Δικτύωσης-Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τη γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής και περιφερειακή σύμβουλο Βορείου Τομέα κα Φωτεινή Βρύνα, με σκοπό να συζητηθούν δράσεις που μπορούν να γίνουν στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Ύστερα από απόψεις που κατατέθηκαν και από τις δύο πλευρές, αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του δήμου Πεντέλης. Εμπειρογνώμονες σε θέματα φύλου θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές, ενώ παράλληλα χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τέλος, τα στελέχη του Γραφείου δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν έντυπο υλικό από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, το οποίο θα διανεμηθεί στους/στις παρευρισκόμενες.

Εκτύπωση
PDF

Η γιορτή του πατέρα - 15 Ιουνίου 2014

on .

Κατ' αναλογία με τη γιορτή της μητέρας έχει καθιερωθεί παγκοσμίως να τιμάται η γιορτή του πατέρα. Πιο περιορισμένη σε απήχηση από την πρώτη, λιγότερο γνωστή αλλά εξίσου εξέχουσας σημασίας, πρόκειται για την ημέρα –κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου από το 1910– που «εορτάζει» ο πατέρας, ο παππούς κ.ο.κ.

Την αρχική έμπνευση για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα είχε μία Αμερικανίδα η οποία θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στον δικό της πατέρα, βετεράνο του αμερικανικού εμφυλίου, επειδή ανέθρεψε μόνος του τα έξι (6) παιδιά της οικογένειας.

Εκτύπωση
PDF

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

on .

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

08 Μαρτίου 2014 

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες επιζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας εορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Με το πέρασμα των χρόνων όμως η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και έχει πάρει τη μορφή εορτασμού των γυναικών.[1]

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ισότητας Κ.Ε.Δ.Ε. 28-05-2014

on .

Αθήνα, 28 Μαΐου 2014

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2014 ανέδειξαν τη βελτιωμένη εικόνα της συμμετοχής των γυναικών στην ενασχόλησή τους με τα κοινά. Αν και χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά βήματα, προκειμένου να επιτευχθεί η ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην πολιτική ζωή, εντούτοις το γεγονός ότι διπλασιάστηκε τόσο ο αριθμός των επικεφαλής των συνδυασμών όσο και αυτός των αιρετών στη θέση του Δημάρχου, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Tο Γραφείο Ισότητας της Κ.Ε.Δ.Ε. εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλες τις αιρετές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις διαβεβαιώνει πως θα τις στηρίξει σε κάθε τους προσπάθεια με την επιδίωξη να συμμετάσχουν ολοένα και περισσότερες γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων. 

 

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ισότητας Κ.Ε.Δ.Ε. 30-1-2014

on .

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα στελέχη του Γραφείου Ισότητας της ΚΕΔΕ πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 στις 11:00 π.μ συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ωρωπού κο Οικονομάκο Ιωάννη και την υπεύθυνη για θέματα Ισότητας Δημοτική Σύμβουλο κα Βαρνάβα -Καραγιάννη Ελένη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ωρωπού και το θέμα της ήταν η ενημέρωση των παρευρισκομένων για τη σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, καθώς και οι αρμοδιότητες και οι δράσεις που μπορεί αυτή να αναπτύξει.