Γενικές Ειδήσεις Πρόγραμμα

Εκτύπωση
PDF

Πρόσληψη στελεχών για τα Συμβουλευτικά Κέντρα της ΓΓΙΦ στις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Λαμία

on .

ggis

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μακρόχρονης αλλά και επίπονης διαδικασίας έγκρισης της πρόσληψης 58 ατόμων που θα στελεχώσουν τα 14 Συμβουλευτικά Κέντρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στις 13 πόλεις/έδρες των Περιφερειών και στον Πειραιά. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ/ΕΣΠΑ (ΕΠΔΜ).

Διαβάστε περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF

Οι Περιφερειάρχες υπογράφουν την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες»

on .

ggis

 Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» στα Γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Με την υπογραφή 11 Περιφερειάρχες ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή Σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές της Περιφέρειάς τους.

Εκτύπωση
PDF

126 Δήμοι υπέγραψαν την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες»

on .


ggis

 

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης η τελετή υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» με την οποία 126 Δήμοι ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές του Δήμου τους.

webtv

Εκτύπωση
PDF

Τελετή Υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» από τους Περιφερειάρχες της χώρας

on .

ggis

 Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα: 10.30πμ.-11.30πμ. στα Γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (Μεσογείων 15, Αθήνα), την Τελετή Υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» από τους Περιφερειάρχες.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάσος Γιαννίτσης και ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) κ. Γιάννης Σγουρός.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Μαρία Στρατηγάκη, θα παρουσιάσει την συμβολική και ουσιαστική σημασία της Υπογραφής της Χάρτας καθώς επίσης και τους στρατηγικούς στόχους για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Οι Περιφερειάρχες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν σύντομες παρεμβάσεις κατά την υπογραφή της Χάρτας.

Η Τελετή θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming) στις ιστοσελίδες www.isotita.gr , www.airetes.gr και www.hellasnews.tv

Εκτύπωση
PDF

Ξενώνες για γυναίκες θύματα βίας σε 15 Δήμους της χώρας

on .


ggis

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη ανακοίνωσε την δημοσίευση της δημόσιας Πρόσκλησης συνολικού προϋπολογισμού 10.700.000 ευρώ προς τους Δήμους (έδρες Περιφέρειας) Αθηναίων, Ηρακλείου (Κρήτης), Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Λαμιέων, Λαρισαίων, Λέσβου, Πατρέων, Τρίπολης και τους Δήμους Πειραιώς, Περιστερίου και Ρόδου.