Γενικές Ειδήσεις Πρόγραμμα

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου για την πραγματοποίηση εκδήλωσης του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε.

on .

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2013 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας. 

Εκτύπωση
PDF

Συμμετοχή του Γραφείου Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. σε συνεδρίαση της Π.ΕΠ.ΙΣ. της Περιφέρειας Αττικής

on .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2013

Το Γραφείο Δικτύωσης-Προώθησης της Ισότητας των Φύλων συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση για το έργο «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο» από την Υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. κα Αικατερίνη Αναγνώστου και τα στελέχη του Γραφείου.

Όλες οι παρευρισκόμενες εξέθεσαν τις απόψεις τους και αποφασίστηκε να οργανωθούν πολλαπλές συναντήσεις με εκπροσώπους των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα συνεργασίας και εφαρμογής πολιτικών ισότητας των φύλων.

Στη συνάντηση υπήρξε επίσης ενημέρωση για το έργο «Δημιουργία μεθοδολογιών και εργαλείων ένταξης, παρακολούθησης και αξιολόγησης της ένταξης της διάστασης της ισότητας των φύλων σε όλες τις δημόσιες πολιτικές» από τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε.».

Εκτύπωση
PDF

Συμμετοχή των Δομών Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. και της Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνάντηση του Δικτύου "Ελένη Σκούρα"

on .

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 τα στελέχη των Γραφείων Δικτύωσης-Προώθησης της Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) συμμετείχαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο των συναντήσεων των θεματικών ομάδων εργασίας του Δικτύου Ελένη Σκούρα. Η συγκεκριμένη θεματική ομάδα αφορούσε την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στις πολιτικές διαδικασίες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
      Η συνάντηση περιλάμβανε εισήγηση από εκπρόσωπο της ελληνικής επιτροπής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Kέλλυ Ναμία, εισήγηση από τον κ. Θοδωρή Ζέη, δικηγόρο-μέλος του Δικτύου Ενίσχυσης και Στήριξης Μεταναστριών (ΔΕΣΜΕ), εισήγηση από τον κ. Δημήτρη Παρσάνογλου, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Πάντειου Πανεπιστημίου, καθώς και παρουσίαση υλικού και τοποθετήσεις-προτάσεις των φορέων-μελών της Θεματικής Ομάδας Εργασίας για την ενίσχυση της συμμετοχής των μεταναστριών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την πολιτική ζωή.

Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου Γραφείου Ισότητας ΕΝ.Π.Ε.

on .

Αθήνα, 1η Νοεμβρίου 2013


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Τομέας Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 17.00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, οδός Κρέμου 123 & Φιλαρέτου.

Το θέμα θα αναπτύξουν οι παρακάτω εισηγήτριες:
Δρ. Μαρία Στρατηγάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου
Δρ. Κική Πετρουλάκη, Πρόεδρος της ΜΚΟ «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας»
Δρ. Φωτεινή Μηλιώνη, Ειδική Επιστήμων της Νομικής Σχολής Αθηνών

Εκτύπωση
PDF

Gender Training in The European Union

on .

Μνεία από το EIGE ( European Institute of Gender Training), στο έργο της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. ως ευρωπαϊκή καλή πρακτική εκπαίδευσης σε θέματα φύλου στο πλαίσιο της Πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 -2013» με τίτλο: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο».

Link : http://www.eige.europa.eu/content/document/encouraging-and-supporting-the-participation-of-women-in-positions-of-political-res

icon GP. Women in politics. Greece