Εκτύπωση
PDF

Εκδηλώσεις δήμου Αιγάλεω για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

on .

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμος Αιγάλεω και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων του Δήμου διοργάνωσαν εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και κέντρισαν το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων.

Το πρωί, εκπρόσωποι του Δήμου και άλλων Φορέων βρέθηκαν στην Πλατεία Εσταυρωμένου και μοίρασαν έντυπο υλικό της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Αιγάλεω, δίνοντας μια νότα γιορτής στην εκδήλωση, με δρώμενα μουσικής και χορού. Επίσης, συμμετείχαν και μέλη της ΜΚΟ «Street Lights» με τραγούδι, τσέλο και έκθεση φωτογραφίας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» όπου πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, ημερίδα με ομιλίες από εξαιρετικούς επιστήμονες και ειδικούς στο αντικείμενο της βίας κατά των γυναικών. Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Χρήστος Καρδαράς ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε τη σπουδαιότητα, όχι μόνο της καταστολής και της τιμωρίας όσων βιαιοπραγούν απέναντι στις γυναίκες, αλλά κυρίως της καλλιέργειας πνεύματος αλληλοσεβασμού και ισότητας στην κοινωνία. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση δύο βιωματικών εργαστηρίων με θέματα τις πρακτικές λεκτικής και σωματικής αυτοάμυνας, καθώς και τη διαχείριση περιστατικών βίας μέσα στην οικογένεια. Το χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις κοσμούσαν έργα εικαστικών με θεματολογία εμπνευσμένη από τη γυναίκα, το ρόλο και τις δράσεις της.

Ο Δήμος Αιγάλεω και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων απευθύνουν θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε:

  • Το Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω
  • Τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Street Lights»
  • Τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων
  • Το Γραφείο Ισότητας της ΚΕΔΕ
  • Τη Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας
  • Τους Επιστήμονες – Εισηγητές της Ημερίδας: κα Σπανέα Ευφροσύνη, κο Πούλιο Αντώνη και κα Τσαρέα Άντα
  • Τις Καλλιτέχνιδες που μας παραχώρησαν τα έργα τους κες Δέδε Ελένη, Καρασούλα Σωτηρία, Καφετζή Μαρία και Παναγιωτοπούλου Ανδρομάχη
  • Τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Αιγάλεω