Εκτύπωση
PDF

Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας

on .

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας («Κορνηλία Καραναστάση»), το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στις 17.00 (οδός Καπετάν Άγρα 3Α, Βέροια).

Στα εγκαίνια θα χαιρετίσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ.Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ.Βάσω Κόλλια και η Δήμαρχος Βέροιας, κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη. 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών της Βέροιας εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
• Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη υλοποίησης και λειτουργίας των αντίστοιχων Δήμων, σε όλη τη χώρα.
• Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας.
• Τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 της ΓΓΙΦ. Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και με πανελλαδική εμβέλεια, προσφέροντας υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.

Στοιχεία επικοινωνίας - Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30 – 15.30.
Ώρες κοινού: 08.00-15.00

Διεύθυνση: Οδός Καπετάν Άγρα 3Α, Βέροια.
Τηλ: 23310 65304
Φαξ: 23310 64530
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
κ. Χριστίνα Αγορίτσα, τηλ.: 2131511148, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.